Skip to main content

Docent Anatomie & Fysiologie

Erik Schut

Een belangrijk doel is dat je weer controle krijgt over je gezondheid

Erik Schut heeft meer dan 30 jaar ervaring. Hij is begonnen als fysiotherapeut, heeft acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde gestudeerd, gevolgd door de opleiding tot orthomoleculair kPNI therapeut.
Na de afronding van de master opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie in Gerona (Spanje) werkt hij als klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog en maakt hij gebruik van de opgedane ervaring en inzichten.
In de praktijk behandelt en begeleidt hij vooral mensen met chronische vaak onbegrepen klachten. Het werkmodel dat binnen de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is ontwikkeld maakt het mogelijk de oorzaken van deze problematiek in kaart te brengen en samen met de patiënt te zoeken naar oplossingen. We weten dat een groot deel van deze klachten ontstaan door onze leefstijl en leefomgeving. Door het wegnemen van deze invloeden via verandering van voeding, beter bewegen en leren omgaan met de druk van het dagelijks leven wordt de weg vrijgemaakt voor herstel. Door daarnaast ook de actuele klachten aan te pakken is herstel of verbetering vaak prima mogelijk. Een belangrijk doel is dat je weer controle krijgt over je gezondheid.