Skip to main content

Het beste uit de Natuurgeneeskunde

Over Instituut Blokdijk

Het verhaal van

Instituut Blokdijk

Kwaliteit

Instituut Blokdijk denkt en werkt op een unieke manier. Onze ervaringen en kennis als behandelaar zijn waardevol. Vanuit die basis hebben wij een nieuwe therapievorm ontwikkeld. De Neurovegetatieve therapie is een zeer praktische therapievorm, die ontwikkeld is vanuit het ‘ruglezen’. Direct is zichtbaar welke verstoring zich in het lichaam voordoet. Veel, maar uiteraard niet alles kan gezien worden door middel van de rugreflexzones daarom passen wij ook de Neurovegetatieve massage toe om te voelen waar nog spanning op de rug zit.

Behalve zelf behandelen, leiden we ook op
Door zelf therapeuten op te leiden en bekend te maken met onze behandelmethode, kunnen uiteindelijk meer mensen worden behandeld. Instituut Blokdijk biedt de 3-jarige opleiding Neurovegetatieve-therapie aan. Tijdens deze Conform-HBO-opleiding worden alle aspecten van de Neurovegetatieve therapie uitvoerig behandeld. De combinatie praktijk en theorie garandeert een solide basis voor elke toekomstige therapeut.

Voedingsleer, massage en reflexologie

Natuurgeneeskunde

Het beste uit de natuurgeneeskunde

Een verstoorde verbinding tussen ziel en lichaam te complex is om alleen met fysiotherapie, accupunctuur of homeopathie te behandelen. Een juiste behandeling is een belangrijk, genezend scharnier tussen ziel en lichaam. De Neurovegetatieve-therapie is een synthese ontwikkeld vanuit de beste elementen van de klassieke homeopathie, fysiotherapie, accupunctuur en antroposofie. Maar ook voedingsleer, massage en reflexologie.

Een van de onderdelen van de Neurovegetatieve-therapie is de voedselintolerantietest.
Veel mensen weten niet dat onbegrepen klachten mogelijk geworteld zijn in voedselintolerantie. Dat kan uiteindelijk tot frustraties leiden, zeker als alle gangbare methodieken al geprobeerd zijn. Wij maken onder andere gebruik van testsets om aan te geven van welke allergieën sprake is. Behandelen doen we bijvoorbeeld door het lezen van de rugreflexzones.

Behandelingen van de volgende klachten

kleine greep van klachten die aan bod komen

  • Detoxen verkoudheden
  • Laaggradige ontstekingen
  • Prikkelbare darmsyndroom
  • Eczeem gewrichtsklachten
  • Hoge bloeddruk koude voeten
  • Wintertenen bedplassen
  • Hormonale problemen
  • Hyperactiviteit etc.

Geaccrediteerd en geregisseerd

Door de volgende instanties

Na het behalen van het diploma mag de deelnemer zich Neurovegetatieve-therapeut noemen. De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register voor opleidingen in het Particulier Onderwijs (SNRO).

Stichting Instituut Blokdijk is geregisseerd bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Door deze registratie is Stichting Instituut Blokdijk vrij gesteld van B.T.W. heffing op facturen.

Wilt u meer weten over de opleidingen, bij- en nascholingen of over Neurovegetatieve-therapie, of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Willy Blokdijk
Eigenaar Stichting Instituut Blokdijk

Opleiding Conform-HBO

Neurovegetatieve therapie

3-jarige opleiding is: Conform-HBO naar de norm van de SRNO

Instituut Blokdijk biedt de 3-jarige opleiding Neurovegetatieve-therapie. Tijdens deze Conform-hbo-opleiding worden alle aspecten van de therapie uitvoerig behandeld. De combinatie praktijk en theorie garandeert een solide basis voor elke toekomstige therapeut. Het medisch basisjaar kan als losse opleiding gevolgd worden of als onderdeel van de opleiding Neurovegetatieve-therapie.

.