Skip to main content

Docent pathologie

Ernani de Boer

Gedreven door mijn wens mensen met hun gezondheid te helpen, ben ik na mijn studie scheikunde toch nog geneeskunde gaan studeren. Dat ging voorspoedig; in 2007 ontving ik mijn artsendiploma en in 2010 rondde ik mijn opleiding tot huisarts af. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, wilde ik me meer en verder ontwikkelen in de ‘complementaire’ geneeskunde. Enerzijds omdat ik merkte dat ik behoefte had om gezondheidsadviezen te geven die meer gericht zijn op het individu, maar anderzijds ook om zelf beter in balans te blijven.

Naast mijn werk als huisarts volgde ik een basisjaar over antroposofische geneeskunde en vervolgens deed ik de BOCAM opleiding, een 3 jarige beroepsopleiding gebaseerd op de filosofie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die opleidt tot lifestylecoach en Qi Gongdocent. Hier kon ik mooi mijn passie voor bewegen en gezondheidszorg in combineren en mezelf verder ontwikkelen. Wat mij in het bijzonder aanspreekt in de TCM is dat de holistische visie gecombineerd met handvatten om meer persoonlijk te kunnen werken; voeding, beweging, ‘mindset’ en fysieke gestel worden hierin allemaal betrokken om tot je eigen optimale gezondheid te komen.

Door patiënten word ik gewaardeerd om mijn openheid, betrokkenheid en scherpe waarneming. Daarnaast vind ik het fijn als er ruimte is voor humor.